Εκδηλώσεις

Μια κάμπια πολύ πεινασμένη στον ΙΑΝΟ!

IANOS | 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΜΙΑ ΚΑΜΠΙΑ ΠΟΛΥ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΗ»

ERIC CARLE & ΜΥΡΤΩ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

 

Οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο και ο Παιδικός IANOS, γιορτάζοντας τα 50 χρόνια του βιβλίου Μια κάμπια πολύ πεινασμένη του Eric Carle, παρουσιάζουν μια ξεχωριστή δράση για τους μικρούς και μεγάλους του φίλους.

Η κάτοχος δύο ρεκόρ Γκίνες-origami instructor Μυρτώ Δημητρίου, θα ζωντανέψει τους ήρωες των βιβλίων με την ιαπωνική εικαστική τέχνη της χαρτοδιπλωτικής origami. Τα παιδιά θα δημιουργήσουν τη δική τους «Κατσούφα Πασχαλίτσα» αλλά και πολύχρωμες πεταλούδες, μετά την αφήγηση του βιβλίου «Μια Κάμπια πολύ πεινασμένη».

16 Μαρτίου 2019, 13:00

Είσοδος ελεύθερη

Για παιδιά από 4 ετών και άνω

Περισσότερα

Το "Σαλιγκάρι και Φεγγάρι" στην Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου

Τετάρτη 13 Μαρτίου || Ώρα: 18.30-19:30

Η ποίηση με τα ταχταρίσματα και τα νανουρίσματα είναι το πρώτο λογοτεχνικό είδος με το οποίο έρχεται σε επαφή το παιδί από τη βρεφική του ηλικία. Το «Σαλιγκάρι και φεγγάρι» είναι η μόνη ποιητική συλλογή του Κυριάκου Χαραλαμπίδη που απευθύνεται σε παιδιά. Είναι μια συλλογή που σε κάνει να γελάς, να σκέφτεσαι, να φαντάζεσαι, να δημιουργείς ενώ, παράλληλα, προβάλλει με αφοπλιστική αθωότητα, πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά. Ελάτε, λοιπόν, να εξερευνήσουμε παρέα τον μαγευτικό κόσμο της ποίησης αλλά και να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε… Γιατί η ποίηση δεν είναι μόνο για να την διαβάζουμε αλλά για να την βιώνουμε…

Με τη φιλόλογο και δασκάλα γιόγκα Prana Vinyasa Flow®200RYT Κατερίνα Καραβαγγέλη

Για παιδιά από 5-8 ετών (με προεγγραφή)

Φορέας: Δ/νση Βιβλιοθηκών και Μουσείων - Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών

Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου | Ορέστου 33 & Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκη 546 42 | Τ. 2310852384 | pvivlio.orestou@thessaloniki.gr

Περισσότερα

Μ' ένα γαλάζιο άλογο..στην ΠΥΡΝΑ!

Ο Έρικ Καρλ, αυτός ο μεγάλος δημιουργός για μικρά παιδιά, χρησιμοποιεί την τεχνική του κολάζ στα έργα του και μας παρασύρει στον μαγικό κόσμο της τέχνης, όπου δεν υπάρχει σωστό ή λάθος παρά μόνο η ομορφιά που μας αποκαλύπτουν τα σχέδια και τα χρώματα. Εκπαιδευτικό-εικαστικό παιχνίδι με τη Μαργαρίτα Κωτσίνη, βασισμένο στο βιβλίο «Το Γαλάζιο Άλογο» (εκδ. Καλειδοσκόπιο).

Σάββατο 2 Μαρτίου | Ώρα: 11.30 (ΠΠ4) | Για παιδιά 4+ ετών
Eίσοδος ελεύθερη, κράτηση θέσης απαραίτητη
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.pyrna.gr/

Περισσότερα

Είκοσι σημαντικοί δημιουργοί στη 2η Βιβλιογιορτή στο Κερατσίνι!

Μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τα δύο βιβλία των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο "Ο Τζικιτζίκ, ο Κρικικρίκ και η παράξενη χορωδία του δάσους" (18/2, Τατιάνα Ζωγράφου) και "Η φάλαινα, το αγόρι και η θάλασσα ανάμεσά τους" (12/3, Πέρσα Ζαχαριά, Μαργαρίτα Κωτσίνη)!

Περισσότερα

Μια Κυριακή στον Κήπο του Έρικ Καρλ!

Στις 17 Φεβρουαρίου, από τις 11.00 έως τις 14.00, ελάτε στην "Παραμυθούπολη" (Καβάφη 12, Θεσσαλονίκη) για μια μέρα αφιερωμένη στον Ερικ Καρλ γεμάτη παιχνίδια, αλλά και παράλληλες εκθέσεις ζωγραφικής εμπνευσμένες από τα βιβλία του μεγάλου παραμυθά!

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ.

Περισσότερα

"Τα παιδιά βλέπουν. 20 καλλιτέχνες εικονογραφούν"

Οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο συμμετέχουν στην έκθεση "Τα παιδιά βλέπουν. 20 καλλιτέχνες εικονογραφούν" με τα βιβλία των: 
- Μάρως Κατσίκα, "Ο Κουκούσκα", σε εικονογράφηση της ίδιας
- Μάρως Κατσίκα, "Το καραβάκι", σε εικονογράφηση της ίδιας
- Νεκτάριου Στελλάκη, "Είμαι πρόσφυγας απ’ την Κερύνεια", σε εικονογράφηση Αχιλλέα Ραζή
- Αργυρώς Πιπίνη, "Μελάκ, μόνος" σε εικονογράφηση Αχιλλέα Ραζή
- Λίλας Πατρόκλου, "Ο Λάμπης", σε εικονογράφηση Κατερίνας Χαδουλού
- Εύης Γεροκώστα, "Ασφοντυλίτης", σε εικονογράφηση Κώστα Μαρκόπουλου

Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, στις 19.00 στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων!

Σας περιμένουμε!

Περισσότερα

Παρουσίαση βιβλίου "Το Όνειρο του Ιωάννη" στην Κ.Ε.Θ.!

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου και ώρα 19.00 παρουσιάζεται στην Κερκυραϊκή Ένωση Θεσσαλονίκης "Ο Άγιος Σπυρίδων" το βιβλίο της Έλσας Μυρογιάννη "Το όνειρο του Ιωάννη", με ομιλητές τη Θάλεια-Μαρία Αλεξάκη, τον Σταύρο Γρόσδο και την Ευαγγελία Ψυχογυιού, ενώ την εκδήλωση συντονίζει η Ελένη Χειμαριού. Σας περιμένουμε όλους εκεί!

Περισσότερα

"Η Γυναίκα που Κοιμάται" στην Art 10 Gallery

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 20.00 παρουσιάζεται στην Art 10 Gallery, Παρθενώνος 39 το βιβλίο της Εύης Γεροκώστα "Η Γυναίκα που Κοιμάται", με αφήγηση της ίδιας και της Γιώτας Δασκαλάκη. Σας περιμένουμε όλους εκεί!

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Περισσότερα

"Το Τυφλό Σπίτι": Παρουσίαση του βιβλίου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στις 19.00 σας περιμένουμε στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22) για την παρουσίαση του νέου μας βιβλίου "Τυφλό Σπίτι" της Δώρας Βουρλούμη, σε εικονογράφηση Αγνής Κατζουράκη.

Όλα τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή! Πληροφορίες εκδήλωσης στο 210-3632788

Περισσότερα

"Μια φορά κι ένα καιρό ήταν το βιβλίο".. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας!

Για ακόμα ένα Σάββατο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, παρουσιάζουμε στα παιδιά πως εκδίδεται ένα βιβλίο και άλλα πολλά μυστικά, με αφορμή το "Μια φορά και έναν καιρό.. ήταν το βιβλίο"! 

Σάββατο 17 Νοεμβρίου και ώρα 12.00 | Παρουσίαση προγράμματος: Μαργαρίτα Κωτσίνη | Ανδρομάχης 86Α

Περισσότερα

"Το βιβλίο αυτό κάνει τα μαθηματικά παιχνίδι" στο βιβλιοπωλείο Ο Γάτος Μαουρίτσιο!

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου και ώρα 12 π.μ. περιμένουμε μικρούς ντεντέκτιβ από 6 έως 9 ετών να λύσουν γρίφους και ό,τι άλλο.. προκύψει στο βιβλιοπωλείο Ο Γάτος Μαουρίτσιο, Ευφρονίου 10-12, στην Αθήνα!

Περισσότερα

Παρουσίαση βιβλίου του Ηλία Κουνέλα

Τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου στις 19.30, στο Βιβλιοπωλείο Πλειάδες σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου "Το εγχειρίδιο ενός κλόουν" του Ηλία Κουνέλα με συντονιστή τον ίδιο και ομιλητές τους Γ. Σουγκλάκο, Ι. Αντώναρου, Ν. Σαραντοπούλου & π. Δ. Ι. Μαρούλη. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Ι. Γρίβα και Π. Ιωσηφίδης.

Σας περιμένουμε!

Περισσότερα

Το "Φτου και Βγαίνω" στα Χανιά!

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο ταξιδεύουν στα Χανιά για την παρουσίαση του βιβλίου "Φτου και Βγαίνω" της Άννας Νεμπαυλάκη, που πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων στις 19.00! Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Ηλίας Κουρκούτας, Κωνσταντίνος-Αλκέτας Ουγγρίνης, Αθηνά Ντούλια και Ανδρονίκη Κοκοτσάκη, ενώ την εκδήλωση θα συνοδεύσει μουσικά η Αλκυόνη Μαλεκάκη και μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων. Συντονίζει ο Βαγγέλης Κακατσάκης.
Είσοδος ελεύθερη!

Περισσότερα

O "Ασφοντυλίτης" και η "Γυναίκα που κοιμάται" πάνε Κομοτηνή!

...Και το ταξίδι συνεχίζεται!
Αυτή τη φορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης, μόλις μια μέρα μετά την Ξάνθη! Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στις 11:30 -θα είμαστε όλοι εκεί!

Περισσότερα

Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης 2018 με την Εύη Γεροκώστα!

Η Εύη Γεροκώστα παίρνει τον "Ασφοντυλίτη" και τη "Γυναίκα που Κοιμάται" και ταξιδεύουν όλοι μαζί στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης, στα πλαίσια της διοργάνωσης "Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης", τo Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στις 19.30. Σας περιμένουμε εκεί!

Περισσότερα

Ο "Ασφοντυλίτης" πάει Αμοργό!

Την Παρασκευή 24 Αυγούστου και ώρα 19:30, στο πλαίσιο της μουσικής παράστασης «Μαύρο μου χελιδόνι» με την Εύη Γεροκώστα και τον Παναγιώτη Τερζάκη που θα πραγματοποιηθεί στα Κατάπολα  της Αμοργού με τη φροντίδα της Ένωσης Καταπολιανών στο προαύλιο θεατράκι του Δημοτικού σχολείου, ανάμεσα στις ιστορίες και τα τραγούδια, που ξεκινούν από την Ήπειρο και συνεχίζουν στη Μικρά Ασία και τους Ινδιάνους της Αμερικής, βρίσκει τη θέση του και ο «Ασφοντυλίτης», που για πρώτη φορά θ’ ακουστεί στον δικό του τόπο…

Περισσότερα

Το βιβλίο "Στο Ηφαίστειο" πάει Νίσυρο!

Πάμε Νίσυρο!


Η Χριστίνα Φραγκεσκάκη παρουσιάζει το βιβλίο της "Στο Ηφαίστειο" την Τρίτη 7 Αυγούστου και ώρα 20.00 στην κεντρική πλατεία των Νικιών, "Πόρτα".

Για το βιβλίο θα μιλήσει η Ειρήνη Καρούτσου, αντιδήμαρχος και υπεύθυνη πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενώ μουσικά θα τη συνοδεύσουν οι Αθηνά Λαμπίρη, Νίκος Μήλας και Χαρούλα Τσαλμπαρά. 

Όσοι βρεθείτε στη Νίσυρο εκείνες τις μέρες, μην το χάσετε!

Περισσότερα

Οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο πάνε Αστυπάλαια!

Το 1ο Φεστιβάλ παιδικού βιβλίου Αστυπάλαιας είναι γεγονός!
Από 1 έως 4 Ιουνίου έντεκα δημιουργοί, συγγραφείς, μουσικοί και επιστήμονες, από την Ελλάδα θα παρουσιάσουν τα έργα τους σε μαθητές και γονείς, πραγματοποιώντας δράσεις με επίκεντρο το βιβλίο και θα τα προσκαλέσουν να μιλήσουν, να γράψουν, να παίξουν και να εκφραστούν δημιουργικά -οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτό!

Περισσότερα

Ιστορίες και στοχασμοί γύρω από την παιδική ηλικία

Ιστορίες και στοχασμοίγύρω από την παιδική ηλικία Επιμορφωτική ημερίδα για νηπιαγωγούς και δασκάλους Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018, 9.15 – 3.15 μ.μ.70o Δημοτικό Σχολείο Αθήνας (Καλλισπέρη 1, Ακρόπολη) ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής (OMEP) - Παράρτημα Αθήναςσε συνεργασία με τις...

Περισσότερα

Ο Πάνος Κυπαρίσσης στον ΙΑΝΟ

Ο Πάνος Κυπαρίσσης στον ΙΑΝΟ
Ο Πάνος Κυπαρίσσης στον ΙΑΝΟ
Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε στον ΙΑΝΟ στη Σταδίου, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017, για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πάνου Κυπαρίσση "Το παραμύθι της μοναξιάς" σε εικονογράφηση Μαρίνας Δημοπούλου.

Περισσότερα

Το κουντουνάκι από την Αγνή Στρουμπούλη

Το Κουντουνάκι - Αγνή Στρουμπούλη
Παραμύθια Ελληνικά για μικρά μικρά παιδιά
Ένα βιβλίο, μια παράσταση και 30 ελληνικά παραμύθια της προφορικής μας παράδοσης από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αλλά και τον Πόντο,τη Μικρά Ασία, την Κάτω Ιταλία...Από την Αγνή Στρουμπούλη..

Περισσότερα

Ένα βιολί διηγείται!

Ένα βιολί διηγείται! Εκπαιδευτικός οδηγός για τα λαϊκά μουσικά όργανα
Εκπαιδευτικός οδηγός για τα λαϊκά μουσικά όργανα.
Μια μουσική παρουσίαση του βιβλίου ΕΝΑ ΒΙΟΛΙ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ της Νάνσης Τουμπακάρη, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 12:30 στο Μουσείο Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη.

Περισσότερα

Για τον Φερεϋντούν Φαριάντ

Στη μνήμη του Φερεϋντούν Φαριάντ
Εδώ είναι ο τίτλος,Εδώ είναι ο τίτλος,Εδώ είναι ο τίτλος,
Ο ΠΕΡΣΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ Σύλλογος και οι εκδόσεις ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ τιμούν τη μνήμη του φιλέλληνα Πέρση ποιητή Φερεϋντούν Φαριάντ την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, στις 19:00 στο χώρο της Darius Carpets (Κηφισίας 46, Αμπελόκηποι).

Περισσότερα

Η μικρή Ελένη και τα χρώματα

Η μικρή Ελένη και οι πρώτοι της φίλοι
Παρουσίαση στην Πινακοθήκη ΛΕΦΑ στο Π. Ψυχικό
Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, στις 19:30 στη Δημοτική Πινακοθήκη ΛΕΦΑ στο Π. Ψυχικό ελάτε να γνωρίσετε τη μικρή Ελένη που δεν κλαίει αλλά μαθαίνει και εξελίσσεται παρέα με τους μικρούς, πολύχρωμους φίλους της. 

Περισσότερα

Πολιτισμός και Εκπαίδευση στο Πάρκο Ελευθερίας

Δράσεις Πολιτισμού στο Πάρκο Ελευθερίας
Εκπαιδευτικές δράσεις από 20 μουσεία της Αθήνας.
Δεκάδες εκπαιδευτικά προγράμματα, εικαστικές και καλλιτεχνικές δράσεις από 20 μουσεία και χώρους πολιτισμού της πόλης περιμένουν γονείς και παιδιά να τα γνωρίσουν συμμετέχοντας δωρεάν. Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, από τις 10 το πρωί, στο Πάρκο Ελευθερίας.

Περισσότερα

Kρίση και Τέχνη στο Μουσείο Μπενάκη

Παρουσιάση του βιβλίου του Κυριάκου Κατζουράκη "Τάξη στο χάος" στο Μουσείο Μπενάκη.
Παρουσίαση του βιβλίου του Κυριάκου Κατζουράκη "Τάξη στο Χάος", στο Μουσείο Μπενάκη.
Μια αναδρομική έκθεση, ένα βιβλίο αυτοαναφορικό και αποκαλυπτικό που ψηλαφίζει το παρελθόν και το σήμερα, ένα κυρίαρχο ερώτημα για την τέχνη στις εποχές της κρίσης και σημαντικοί ομιλητές που προσεγγίζουν το θέμα.

Περισσότερα

18 Μαΐου: Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Μουσειολογία στις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο
Με πρόταση, από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο
Με επιμελημένες επιστημονικές εκδόσεις γύρω από την επιστήμη της Μουσειολογίας, βιβλία για παιδιά, για τη σχολική τάξη και για την οικογένεια, οι Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο συμμετέχουν με πρόταση στον διεθνή επιστημονικό διάλογο γύρω από τον σημερινό πολύπλοκο και σύνθετο χαρακτήρα των μουσείων και των δράσεων που αναλαμβάνουν συμβάλλοντας στην κοινωνική αλλαγή.

Περισσότερα

Τάξη στο χάος, στο Τελλόγλειο

ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΧΑΟΣ, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, στη Θεσσαλονίκη
Όταν η τέχνη γίνεται ζωή
Την Παρασκευή 17 Μαΐου, στις 19:00 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, στη Θεσσαλονίκη οι Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο παρουσιάζουν το βιβλίο του Κυριάκου Κατζουράκη, ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΧΑΟΣ.

Περισσότερα

Ο Τζικιτζίκ τραγουδά στον Ιανό της Αθήνας

Ο Τζικιτζίκ, ο κρικικρίκ και η παράξενη χορωδία του δάσους, από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο
Μια ζωντανή μουσική αφήγηση
Το μουσικό παραμύθι «Ο Τζικιτζίκ, ο κρικικρίκ και η παράξενη χορωδία του δάσους» , του Κώστα Μάγου σε μουσική και στίχους της Τατιάνας Ζωγράφου και εικονογράφηση της Κατερίνας Χαδουλού, σε μια ζωντανή μουσική αφήγηση, παρουσιάζεται το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 12:00 το μεσημέρι στο καφέ του Ιανού (Σταδίου 24, Αθήνα).

Περισσότερα

Μουσική γιορτή με τον Τζικιτζίκ στο Εργαστήρι Πολιτισμού

Μια συναυλία, της ζωής μας η γιορτή!
Μια μουσική παρουσίαση του βιβλίου μας "Ο Τζικιτζίκ, ο κρικικρίκ και η παράξενη χορωδία του δάσους" διοργανώνεται στο Εργαστήρι Πολιτισμού του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, την Τετάρτη 3 Απριλίου, στις 19:00.

Περισσότερα

Η γιορτή του Ζήκου στον Ιανό Θεσσαλονίκης!

Ζήκος ο λύκος, από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο σε συνεργασία με τον Αρκτούρο
Με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, η γιορτή για το παιδικό βιβλίο και τη φύση
Από την 1η ως την 6η Απριλίου, την εβδομάδα που γιορτάζει σε όλο τον κόσμο το παιδικό βιβλίο, ο Ζήκος, ο Λύκος και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα βρίσκονται στον ΙΑΝΟ Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 7).

Περισσότερα

Ο Τζικιτζίκ στον Ευριπίδη στην Κηφισιά

Μια μουσική γιορτή με τον τζίτζικα Τζικιτζίκ
Μια μουσική γιορτή με αφορμή το παραμύθι του Κώστα Μάγου "Ο Τζικιτζίκ, ο Κρικικρίκ και η παράξενη χορωδία του δάσους", με τα τραγούδια και τη μουσική της Τατιάνας Ζωγράφου.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Περισσότερα

Η Κάτια Γέρου...

 
Ηθοποιοί, θεατρολόγοι, σκηνοθέτες, λάτρεις της τέχνης, συναντήθηκαν στον φιλόξενο Πολυχώρο Τέχνης ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ και συζήτησαν για τις πραγματικότητες που διαμορφώνει στο χώρο τους η κρίση, με αφορμή το βιβλίο της Κάτιας Γέρου, Αλλάζοντας τους παλμούς της καρδιάς-Συζητήσεις για το θέατρο με την Ιόλη Ανδρεάδη

Περισσότερα

Από την κουζίνα, στ' ...άστρα!

 
Μια πρωτότυπη παρουσίαση του βιβλίου «9 παραμύθια και μία ξύλινη κουτάλα», από τις συγγραφείς Έρση και η Ιωάννα Νιαώτη, στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Περισσότερα

Ανοιχτές συναντήσεις γονείς Απλά!

γονείς Απλά! από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο
Έμπνευση και ανάσα στις πιέσεις της καθημερινότητας
Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου, γονείς Απλά!, οργανώνουμε δύο συναντήσεις (μία στο κέντρο της Αθήνας και μια στην Αγία Παρασκευή) για γονείς που θέλουν να βρουν έμπνευση και ανάσα στις πιέσεις της καθημερινότητας.

Περισσότερα

Σαββατιάτικα πρωινά στη Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής

Με αφορμή ένα βιβλίο στη Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής
με αφορμή ένα βιβλίο
Οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο συνεργάζονται με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής, παρουσιάζοντας εκπαιδευτικά προγράμματα "με αφορμή ένα βιβλίο" και στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά τη χαρά της ανάγνωσης.
 

Περισσότερα

Γνώση, έμπνευση, δράση...

 
Στη Βιβλιοθήκη Λασκαρίδη
Συνεχίζεται και για τη σχολική χρονιά 2012-2013 η συνεργασία των Εκδόσεων Καλειδοσκόπιο με τη Βιβλιοθήκη Λασκαρίδη. Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και αντλούν τη θεματολογία τους από την Ιστορία της Επιστήμης, το Θέατρο, τη Λογοτεχνία και τη Βιολογία.

Περισσότερα

Showing 1 - 71 of 71 items