ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

15,50€

9789604710980

Νεό προϊόν

Μια ιστορία αγάπης με φόντο τα χρόνια της δικτατορίας στην Αργεντινή. Ένα μυθιστόρημα επενδεδυμένο με τις μαγευτικές μελωδίες του τάνγκο και τη φωνή του Κάρλος Γαρδέλ.

1198 αντικείμενα

Από την Αθήνα στο Παρίσι, τα χρόνια της Δικτατορίας, κι από κει φοιτήτρια πια στην Ιταλία, η Νίνα έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τις πατρίδες της, με μόνιμο σύμμαχο τη μουσική και τα τραγούδια.

 Ένα αυθόρμητο φιλί κατά τη διάρκεια μιας φοιτητικής διαδήλωσης στο Παρίσι το 1980, εξελίσσεται σε φλογερό έρωτα και οι λίγες ώρες που περνάει με τον νεαρό Αργεντίνο πολιτικό πρόσφυγα την οδηγούν ασυναίσθητα να αναζητά να μάθει τα πάντα για την πατρίδα του.

Η φρίκη της δικτατορίας στην Αργεντινή, που έχει ήδη αγγίξει την οικογένεια του αγαπημένου της θείου, μετανάστη εκεί από το 1948,  στοιχειώνει την ζωή της Νίνας μέχρι η μοίρα να την οδηγήσει ξανά στο Μπουένος Άιρες και στους ήχους του τάνγκο...

Πρόκειται για ένα γοητευτικό ταξίδι που ακολουθεί τη ροή της ιστορίας από την Αθήνα στις αρχές της δεκαετίας του 60 στο Μπουένος Άιρες της κρίσης της δεκαετίας του 2000. Το Μπουένος Άιρες, η Αθήνα, το Παρίσι, η Ρώμη και το Μιλάνο σχηματίζουν ένα είδος συμβολικής γεωγραφίας που χρησιμεύει ως ιστορικό φόντο στην εξέλιξη της πλοκής του βιβλίου.

Η κοσμοπολίτισσα Νίνα, ο μετανάστης θείος Στάθης που πρόκοψε αλλά και καταστράφηκε στην Αργεντινή, και ο γοητευτικός Λέο με το πολύπλοκο παρελθόν, είναι οι βασικοί ήρωες που έπλασε η συγγραφέας καλώντας μας να διεισδύσουμε στο Αγαπημένο της Μπουένος Άιρες, λογοτεχνικό καταλύτη ιστοριών που πλέκονται και ξηλώνονται ρυθμικά, στον ήχο παλιών σαγηνευτικών τάνγκο.

ISBN 978-960-471-098-0
Συγγραφέας Όλγα Προφίλη
Σελίδες 376
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 14 x 21

Ίσως ενδιαφέρουν και τα παρακάτω...