Σχολικοί κήποι

γονείς Απλά! από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο
Σχολικοί λαχανόκηποι, ένα κίνημα ζωής!
Δείτε το βιβλίο της Gerda Muller Στο λαχανόκηπο με τον παππού και τη γιαγιά
 

γονείς Απλά! από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

 

Σχολικοί λαχανόκηποι

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το ξέραμε από τη θεωρία πως το να εμπλέκουμε τους μαθητές μας βιωματικά με αυτό που προσπαθούμε να τους μάθουμε θα έχει σίγουρα πιο πλούσια, επί της ουσίας αποτελέσματα. Πολλές φορές όμως διαστάζουμε να βγούμε από την πεπατημένη και να πειραματιστούμε.

Όσοι όμως από εμάς ξεπέρασαν τους δισταγμούς τους και πήραν την απόφαση να φτιάξουν έναν κήπο στην αυλή του σχολείου, ανταμείφθηκαν με το παραπάνω: με τη συμμετοχή των παιδιών, με τη χαρά της ανακάλυψης που βίωσε η τάξη, με την ικανοποίηση από την πρώτη σοδειά, την άμβλυνση των προβλημάτων κοινωνικοποίησης και τόσα άλλα...

Το βιβλίο ΣΤΟΝ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟ με τον παππού και τη γιαγιά μπορεί να γίνει η αφόρμηση για μια τέτοια δράση. Τα παιδιά της πόλης θα αναγνωρίσουν τον εαυτό τους στη μικρή Σοφία και τον φίλο της που γοητευμένοι από όσα είδαν στο λαχανόκηπο του παππού, θα αποφασίσουν να στήσουν τον δικό τους μικρό λαχανόκηπο στο μπαλκόνι του σπιτιού.

Η WWF Hellas, μέσα από το πρόγραμμα ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ στηρίζει με προτάσεις, ιδέες και καλές πρακτικές όσους θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα. Στο σύνδεσμο θα ανακαλύψετε τι έχουν ήδη κάνει πολλά σχολεία και θα βρείτε εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε τη δική σας δράση. Τα αποτελέσματα θα σας καταπλήξουν!


 

INFO:

Στον λαχανόκηπο με τον παππού και τη γιαγιά

Εικονογράφηση-κείμενα: Gerda Muller

Μετάφραση: Λίλυ Αλευρά

Επίμετρο: Ελένη Σβορώνου, Υπεύθυνση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης WWF Hellas

Εκδ. Καλειδοσκόπιο, 2014