γονείς Απλά!

γονείς Απλά! από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο
Έμπνευση και ανάσα στις πιέσεις της καθημερινότητας
Το βιβλίο γονείς Απλά! υπογράφει ο καταξιωμένος σύμβουλος εκπαίδευσης και οικογένειας Kim John Payne και απευθύνεται σε όλους τους γονείς που αναζητούν έμπνευση και ηρεμία μέσα στις πιέσεις της καθημερινότητας.

γονείς Απλά! από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

«Πάρα πολλά ερεθίσματα, πάρα πολλές πληροφορίες, πάρα πολλές επιλογές, πάρα πολύ γρήγορα»... Τελικά πόσο άγχος συσσωρεύουν τα παιδιά;

Το βιβλίο «γονείς Απλά!», του Kim John Payne βοηθά τους γονείς να δημιουργήσουν χώρο και χρόνο για την παιδική ηλικία, μέσα από πρακτικές ιδέες που βρίσκουν εφαρμογή στην καθημερινότητα, ιστορίες και παραδείγματα πολλών οικογενειών.

Στις σελίδες του βιβλίου χτυπά η καρδιά μιας διεθνούς κοινότητας γονιών που συντονίζονται στους δρόμους της απλότητας για να επιστρέψουν στα παιδιά τους το δώρο της παιδικής ηλικίας, το οποίο στερούνται μέσα στους σύγχρονους ρυθμούς της ζωής. 

Το διεθνές κίνημα Simplicity Parenting έρχεται στην Ελλάδα μέσα από τη μετάφραση του βιβλίου και τις ομάδες «γονείς Απλά!», οι οποίες πραγματοποιούνται όπου οι γονείς αναζητούν να βρουν έμπνευση και αλληλοϋποστήριξη.

«Η εποχή μας έχει κηρύξει έναν αδήλωτο πόλεμο στην παιδική ηλικία», λέει ο συγγραφέας Kim John Payne… Τα παιδιά κινδυνεύουν να χάσουν  το δώρο  του είναι παιδιά.

Αδυνατούν να επεξεργαστούν τα «τόσα πολλά». Αναπτύσσουν ακραίες συμπεριφορές, οι ιδιοτροπίες τους γίνονται βασανιστικές παραξενιές. Εμφανίζουν αδυναμία προσήλωσης, εκρήξεις θυμού, δυσκολεύονται να ελέγξουν τις παρορμήσεις τους ή να προσαρμοστούν σε αλλαγές. Αγχώνονται. Συσσωρεύουν άγχος. Κάθε μέρα κι από λίγο, συνεχώς. Το άγχος γίνεται ο κανόνας.

«Φοβάμαι ότι τελικά θα φτάσουμε να κατανοήσουμε το «στόχο» της παιδικής ηλικίας παρατηρώντας το πώς διαμορφώνονται οι άνθρωποι όταν τους σπρώχνουμε να την προσπεράσουν γρήγορα. Και δε νομίζω ότι θα είναι όμορφη η εικόνα. Η παιδική ηλικία έχει τις δικές της μυστηριώδεις διαδικασίες, το δικό της βηματισμό. Όταν ζητάμε από τα παιδιά να ακολουθήσουν τους φρενήρεις ρυθμούς της δικής μας ζωής, ασυνείδητα προκαλούμε βλάβες»... τονίζει ο συγγραφέας Kim John Payne…

Το βιβλίο και οι ομάδες «γονείς Απλά» προτείνουν μια ανάσα. Μια παύση. Ένα φρένο σε όλη «τη σαβούρα και τη βαβούρα» που έρχεται απ’ έξω. Στηρίζει τους γονείς για να ξαναβρούν τη χαμένη ισορροπία, για να απελευθερωθούν από τα «πάρα πολλά» που τους κρατούν μακριά από τη σχέση και τη ζεστασιά. Για να μπορέσουν τελικά να προσφέρουν χαρά, ασφάλεια και ηρεμία στα παιδιά τους.


Περισσότερες πληροφορίες:    
γονείς Απλά! στο Καλειδοσκόπιο 
Η κοινότητα γονείς Απλά! στην Ελλάδα
γονείς Απλά! στο facebook
Άρθρα, πληροφορίες, συνεντεύξεις