ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ

13,90€

12,51€

-10%

9789604711284

Νεό προϊόν

ΒΡΑΧΕΙΑ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2017

Βραχεία Λίστα Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου 2017

Μια ιστορία για την παιδική ηλικία, τόπο θαλπωρής και ονείρου.

1489 αντικείμενα

Το Ζωγράφισέ μου ένα σπίτι, είναι ένα βιβλίο για το σπίτι της παιδικής ηλικίας, γι’ αυτό τον τόπο της ασφάλειας και του ονείρου, τον προνομιακό χωροχρόνο θέασης του κόσμου.

Το τραπέζι, το κρεβάτι, η φωτιά, το δέντρο της αυλής, το δάσος με τα πουλιά, τα λόγια που τραγουδήσαμε, το βουνό απέναντι και το ποτάμι, ο χαρταετός που μαζί του πετάξαμε, οι κόκκινες ομπρέλες μας, οι μυρωδιές, οι γεύσεις, τα παιχνίδια και τα όνειρα, τα χρώματα, είναι εκεί, μέσα μας, οικεία και αναγνωρίσιμα, σημεία αναφοράς, καλά φυλαγμένα.

Ακόμα κι αν όλα γύρω μας χαθούν, αυτά δε χάνονται, αυτά δεν φεύγουν. Μένουν μαζί μας, μας κάνουν συντροφιά. Μ’ αυτά μπορούμε να ξαναπαίξουμε, να ξανατραγουδήσουμε, να ξαναταξιδέψουμε. Μ’ αυτά μπορούμε να τον χαλάσουμε τον κόσμο και να τον ξαναφτιάξουμε. Κι απ’ την αρχή να ξεκινήσουμε. Και ξανά και ξανά.

Κι αν ξαφνικά ξεσπάσει βροχή και καταιγίδα,

τυφώνας, άγρια κύματα φοβερά,

κι όλα τα πάρει , μην απελπίζεσαι.

Κάτι ακριβό μένει και το κρατάς καλά.

Ποτέ δε φεύγει αυτό, μένει μαζί σου, σου κάνει συντροφιά.

Kι αν θέλεις με κάποιον να το μοιραστείς, όχι δεν θα σου πει.

Θα πάει , θα γυρίσει και…μ` αυτά που θα σου φέρει εσύ, θα ξαφνιαστείς! 

 

Μια ιστορία για την παιδική ηλικία, τόπο θαλπωρής και ονείρου. Τόπο που όλοι κουβαλούμε, γνώριμο τόπο, που μας καλεί να σταθούμε σε μιαν άκρη του και να ατενίσουμε τον κόσμο.

 

 

Ο Απόστολος Πάππος έγραψε για το βιβλίο:

Απρόσμενα, στην αυλαία του 2016, ένα πρωτότυπο, ελληνικό picture book για το οποίο να γράψω τη λέξη "μαγικό". Το έδωσε η Χριστίνα Φραγκεσκάκη. Ένα παιχνίδι με τις αδυναμίες και τα δε μπορώ μας. Ένα παιχνίδι με το "στην ουσία μπορείς, νομίζεις ότι δε μπορείς". Με τα μικρά, τα περιφερειακά, τα κατακερματισμένα, που σταδιακά χτίζουν γύρω μας το όλον. Που σημαίνει... τι είναι τελικά ένα σπίτι; Είναι εκείνο το κλασικό μονοδιάστατο τετράγωνο με το τρίγωνο για σκεπή που φτιάχνουν όλα τα παιδιά; Με το ένα ή δυο παραθυράκια και την πόρτα; Με την καμινάδα που καπνίζει; Όχι, δεν το παρεξηγώ. Σχεδόν όλα τα παιδιά, λίγο πάνω, λίγο κάτω, σ' αυτό το ζωγραφιστό σπίτι θητεύσαμε.

Η Μάρια Μπαχά εικονοποιεί υπέροχα το παιχνιδιστό ποίημα της Χριστίνας Φραγκεσκάκη. Με πολύ χρώμα. Με αφαιρετικότητα στις λεπτομέρειες και ρεαλισμό στα μεγάλα σύνολα. Με λογική που θυμίζει τον τρόπο που τα χέρια ενός παιδιού δημοτικού παράγει τα σχήματα, τα χρώματα, τις μορφές, τις γραμμές, τη διάταξη στο χώρο.

Ένα ελκυστικό αποτέλεσμα στο σύνολό του. Μου θύμισε με έναν τρόπο την Λία από την "Τελεία" του Πίτερ Ρέινολντς. Εκεί η δασκάλα ήταν ξεκάθαρη μορφή, αναδείκνυε το πραγματικό ταλέντο της μικρής μαθήτριά της. Στο "Ζωγράφισέ μου ένα σπίτι", δασκάλα μπορεί να γίνει κάθε μαμά (μπαμπάς, δάσκαλος, δασκάλα) και να θέσει σε λειτουργία αυτό το χρωματιστό παιχνίδι.

Όλη η κριτική για το βιβλίο εδώ!

ISBN 978-960-471-128-4
Συγγραφέας Χριστίνα Φραγκεσκάκη
Εικονογράφος Μάρια Μπαχά
Σελίδες 36
Εξώφυλλο Σκληρό
Διαστάσεις 27 Χ 19
Ηλικιακό Εύρος Από 4 ετών

Ίσως ενδιαφέρουν και τα παρακάτω...